12 Nisan 2014 Cumartesi

FAVA




FAVA
MALZEMELER
2 su bardağı kuru iç bakla
2 adet orta boy kuru soğan
1 yemek kaşığı toz şeker
1 çay bardağı sızma zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
3 su bardağı su
Yarım demet maydonoz
YAPILIŞI
Üzerine 3-4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı(1 çay bardağı yağdan biraz ayırabilirsiniz)
Kuru baklayı bir gece önceden nohut ıslar gibi ıslatıyoruz.
Ertesi gün yıkayıp süzdükten sonra, dörde bölünmüş soğanlar, toz şeker ve tuzunu ekliyoruz.
Üzerine 2 su bardağı su ilave ederek, bakla iyice yumuşayana kadar, 20-25 dk kısık ateşte pişiriyoruz.
Baklanın kıvamı koyu muhallebi gibi olmalı.
Ocaktan aldıktan sonra sızma zeytinyağını ilave ederek el çırpıcısı ile (blender) püre haline getiriyoruz.
Dereotunu ince ince doğrayarak üzeri için ayırdıktan sonra favaya ilave ediyoruz.
Favayı soğuduktan sonra en az 4-5 saat buzdolabında bekletiyoruz.
Bir gece önceden de hazırlanabilir.
Servisten önce üzerine zeytinyağı ve dereotuyla süslüyoruz.

Fava bekleyince katılaşacaktır. AFİYET OLSUN 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder