FAVA
MALZEMELER
2 su bardağı kuru
iç bakla
2 adet orta boy
kuru soğan
1 yemek kaşığı
toz şeker
1 çay bardağı
sızma zeytinyağı
1 tatlı kaşığı
tuz
3 su bardağı su
Yarım demet maydonoz
YAPILIŞI
Üzerine 3-4 yemek
kaşığı sızma zeytinyağı(1 çay bardağı yağdan biraz ayırabilirsiniz)
Kuru baklayı bir
gece önceden nohut ıslar gibi ıslatıyoruz.
Ertesi gün
yıkayıp süzdükten sonra, dörde bölünmüş soğanlar, toz şeker ve tuzunu
ekliyoruz.
Üzerine 2 su
bardağı su ilave ederek, bakla iyice yumuşayana kadar, 20-25 dk kısık ateşte
pişiriyoruz.
Baklanın kıvamı
koyu muhallebi gibi olmalı.
Ocaktan aldıktan
sonra sızma zeytinyağını ilave ederek el çırpıcısı ile (blender) püre haline
getiriyoruz.
Dereotunu ince
ince doğrayarak üzeri için ayırdıktan sonra favaya ilave ediyoruz.
Favayı soğuduktan
sonra en az 4-5 saat buzdolabında bekletiyoruz.
Bir gece önceden
de hazırlanabilir.
Servisten önce
üzerine zeytinyağı ve dereotuyla süslüyoruz.
Fava bekleyince
katılaşacaktır. AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder